Duyuru
Merkez Müdürümüzün Mesajı
7 Ekim 2020 | 09:57

Gazi Üniversitesi, DEMAR, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi web sitesine hoş geldiniz.

DEMAR Merkezi, 2003 yılında Gazi Üniversitesi tarafından önde gelen ulusal deprem mühendisliği araştırma merkezlerinden biri olarak kurulmuştur. O zamandan beri, merkezin misyonu Türkiye ve Dünyadaki birçok tehlikeyi dikkate alacak şekilde genişletilmiştir. Ayrıca, merkezin doğal ve insan kaynaklı tehlikelerin tahmininde ve azaltılmasında Ülkemizde öncülük yapmaya ve risk analizi için ülkemizin ve Dünyanın en kapsamlı merkezlerinden biri olmaya devam etmesini sağlayacak yeni bir sürdürülebilir iş modeli geliştiriyoruz.

DEMAR Merkezini bilimsel araştırmalar ile sürekli geliştirmeye ve eğitim ile de ülke sathına yaymayı amaç edindik. Bu bağlamda mevcut ve gelecekteki doğal ve insan kaynaklı afetlerin sonuçlarını en aza indirmek için yeni yaklaşımlar konusuna yoğunlaştık.

Merkezimiz Ankara’da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Gelecekte, 21. yüzyılın Kentsel Güvenlik üzerinde yoğunlaşan doğal ve insan kaynaklı afetler ile ilişkili acil küresel zorlukları çözmeye yardımcı olmak için disiplinler arası bilgi ve araştırmadaki mükemmelliği daha da geliştirmek için kendimizi yeniliyoruz.

Bu web sitesini zaman zaman ziyaret etmenizi ve DEMAR Merkezi hakkında daha fazla bilgi edinmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle iç Anadolu yer hareketleri ve deprem konusunda anlık bilgilere ulaşabilirsiniz. Lütfen herhangi bir sorunuz veya yorumunuz için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Prof. Dr. A. Samet ARSLAN

DEMAR, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü

Gazi Üniversitesi, Maltepe-Ankara

background image