GAZİ ÜNVERİTESİ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARINDA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ "TEHLİKE AVI"
4 Ocak 2023 | 19:31

Gazi Üniversitesi ile Sürdürülebilir Eğitim ve Enformasyon Derneği iş birliğinde yürütülen, Kızılay tarafından desteklenen proje kapsamında; Üniversitemiz Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Cemile ÖZTÜRK AKCA tarafından 25 Kasım 2022 tarihinde 7. sınıf öğrencilerine yönelik Afet ve Acil Durumlar ve doğru davranış biçimlerinin anlatıldığı bir eğitim verilmiştir. Afet ve acil durumlar hakkında bilgilendirilmenin yapıldığı eğitim sonrasında ise öğretilenlerin doğru davranışa dönüşmesini için “TEHLİKE AVI” çalışması anlatılmış, öğrencilerden de yaşam alanlarında bu çalışmayı uygulayarak öncesi ve sonrası gerekli düzenlemelerin yer aldığı çalışmayı ailelerini de dahil ederek yaptıkları bu uygulamaların resimlerle destekledikleri, hazırlayacakları çalışmalarla sunmaları istenmiştir.