Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Laboratuvarlarında "Plan düzensizliği olan betonarme binaların deprem performanslarının belirlenmesi amacıyla 3-boyutlu yazıcıdan elde edilen model bina üzerinde çalışmalar yapıldı.
17 Ağustos 2022 | 17:56

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Laboratuvarlarında "Plan düzensizliği olan betonarme binaların deprem performanslarının belirlenmesi amacıyla" yapılan kesit optimizasyonu çalışması için 3-boyutlu yazıcıdan elde edilen model bina üzerinde bir seri deneysel çalışma yapıldı.

Çalışmaların ölçümleri DIC tekniği ile uzaktan yapıldı.

Deprem etki yönünden bağımsız olarak yapılan teorik çalışmanın sonuçlarının model deney üzerinde doğrulaması yapıldı ve başarılı sonuçlar alındı.

Optimizasyon başarı oranı tüm doğrultular dikkate alındığında %95 seviyelerini aştı.