AFAD Önderliğinde Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri Platformu (AYMEP) 4. Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
28 Eylül 2022 | 15:47

Kısa adı AYMEP olan, Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu 4. Değerlendirme Toplantısı Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gazi Üniversitesini temsilen Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdussamet ARSLAN ve Dr. Cemile AKÇA katıldılar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun başkanlığında düzenlenen 4. Değerlendirme Toplantısı günümüzde karşı karşıya kalınan iklim değişikliği, gıda güvenliği, kuraklık, bulaşıcı hastalıklar, kitlesel göç, deprem, orman yangınları, büyük endüstriyel kazalar gibi afet konularında üniversitelerden çeşitli bilim insanlarını bir araya getirdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021'in "Afet Eğitim yılı", 2022'nin ise "Afet Tatbikat yılı" olduğunu belirtti. Üniversitelerle protokoller imzaladıklarını ve sıkı bir iletişimle temas halinde olduklarını ifade etti.

Üniversitelerin afet ve acil durumlara yönelik çalışmalarının değerlendirildiği Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu 4. Değerlendirme Toplantısı'nda bir konuşma gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "AYMEP'i hayata geçirirken afetlere karşı Türkiye’de tüm akademik bilgiyi uygulama sahasında elde ettiğimiz tecrübe ile birleştirmek istedik. 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında üniversiteler ile protokoller imzaladık. Üniversiteler ile sıkı bir temas içindeyiz” sözleriyle afet çalışmalarında akademik ve uygulama sahasında ki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Afet konusunda işimiz çok, vaktimiz az var diyen İçişleri Bakanı Soylu “Ancak gücümüz var, tecrübemiz, bilgimiz, kapasitemiz ve yetkinliğimiz var. Böyle iyi niyetli ve donanımlı insanlarla doğru stratejilerle toplumdaki her ferdi bu işin içine katarak inşallah bu zorluğu ülkemiz adına aşacağımıza inanıyoruz. Ben öncelikle bu vesileyle geçmişten bugüne kadar ortaya koyduğumuz bütün çalışmaların müteşekkiri olduğumuz ve bu istikamette emek veren, ter döken ve gayret gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ettiğimizi bir kez daha ifade ediyor hepinizi hem hürmetle, hem de saygıyla selamlıyor, AYMEP’in dördüncü toplantısının Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nde yapılmasının çok önemli olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.