Emniyet Genel Müdürlüğü personeline "Afetlere Hazırlık ve Afet Yönetimi Semineri" verilmiştir.
8 Mart 2021 | 14:59

Merkezimiz tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü personeline yönelik “Afetlere Hazırlık ve Afet Yönetimi Semineri” verildi. 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Üniversitemizin 95. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığına bağlı Ankara Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü ile Özel Harekat Başkanlığı uhdesinde kurulan Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan toplam 375 Polis Arama Kurtarma (PAK) personeline eğitim verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Ömer Faruk Oktay yerleşkesinde gerçekleşen eğitimlerle, eğitimlere katılanların ülkemizde meydana gelmesi muhtemel deprem, sel ve çığ düşmesi gibi doğal afetler sonrası ifa edecekleri görevlerde daha etkili ve verimli görev yapmalarını sağlamak amaçlanıyor.

“Afetlere Hazırlık ve Afet Yönetimi Semineri”, 125’er kişiden oluşan üç ayrı gruba yönelik gerçekleştirildi. İlk grubun eğitimleri 1 Mart’ta, ikinci grubun eğitimleri 3 Mart’ta, üçüncü grubun eğitimleri ise 5 Mart’ta yapıldı.

Seminer kapsamında, Prof. Dr. A. Samet Arslan ise “Deprem Sonrası Binaların Yapısal Yeterliliği ve Güvenliği”, Doç. Dr. Bülent Özmen “Depremler ve Türkiye’nin Depremselliği”, Dr. Cemile Öztürk Akca “Afetlere Hazırlık ve Farkındalık” ile “Afet Yönetimi”, konularında ders verdi.

Eğitimi tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu. Sertifika töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Daire Başkanlığıyla, “Afete Hazırlık ve Afet Yönetimi Semineri”ni başlattıklarını ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle her anlamda iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Afetlerin coğrafyamızın bir gerçeği olduğunu anlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, ilgili kurum ve kuruluşların bu konuda hazırlıklar yaptığını anlattı. Afetlerden kaçılamayacağını, dolayısıyla gerekli tedbirleri önceden almak gerektiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, afet olması durumunda da ülkemizde profesyonel ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmeye hazır olduklarını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Ünal, depremlere hazırlık anlamında üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu kapsamda kendilerini daha iyi bir şekilde afetlere hazırlayabilmek için Üniversitemiz DEMAR’dan da eğitim almayı istediklerini ifade eden Cüneyt Ünal, Gazi Üniversitesiyle benzeri etkinlikler düzenlemek istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Kursiyerler sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Ünal ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Abdullah Dündar’dan aldı.

Daha detay bilgileri Üniversitemiz web sayfasından ulaşılabilir.

Seminerimizin video görüntüsüne buraya dokunarak ulaşılabilir.